Een wereldwijde catastrofe confrontatie tussen NAVO en Rusland

De Russische president Vladimir Poetin zei tijdens een persconferentie in de Kazachse hoofdstad Astana dat een confrontatie tussen de NAVO en Rusland “catastrofaal” zou zijn als die zou plaatsvinden.

Hij hoopt dat degenen die dergelijke standpunten verkondigen “slim genoeg zijn om dergelijke acties niet te ondernemen”. Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zei gisteren dat de Russische nucleaire retoriek “gevaarlijk” en “roekeloos” was. Hij waarschuwde ook dat Rusland “ernstige gevolgen” zou krijgen als het kernwapens tegen Oekra├»ne zou gebruiken.

Poetin gaf een update over de “gedeeltelijke” Russische militaire mobilisatie. Hij zei dat er nu 22.000 reservisten zijn opgeroepen en dat er tegen het einde van de maand 30.000 in het veld zullen zijn. Hij zei ook dat 16.000 soldaten al zouden zijn ingezet tegen de tijd dat de “volledige” militaire oefening over twee weken afloopt. Er zijn geen extra mobilisatieplannen, zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ajax-loader