The history of Russia: An introduction to the greatest country in the world

Afbeelding bron: FreeImages‍

Rusland is qua oppervlakte het grootste land ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 17 miljoen vierkante mijl en zes tijdzones van noord naar zuid en twee van oost naar west. Uit dit uitgestrekte gebied ontstonden verschillende grote rijken, waaronder het Mongoolse rijk, de Sovjet-Unie en het huidige Rusland. Eeuwenlang vochten de Russen voor hun onafhankelijkheid tegen indringers uit China en andere landen. De Russen bouwden echter ook een van de meest geavanceerde beschavingen in middeleeuws Europa. Lees verder voor meer informatie over dit geweldige land!

Wat is Rusland?

Rusland is een land in Oost-Europa en Noord-Azië, dat de continenten Europa en Azië samen met de nabijgelegen eilanden omvat. Het is het grootste land ter wereld, zowel qua oppervlakte als qua bevolking, met een oppervlakte van 17,075 miljoen vierkante kilometer en een geschatte bevolking van 146 miljoen in oktober 2018. Het is de vijfde of zesde grootste naar bevolking en een van de grootste naar oppervlakte. Het grootste land van Europa en Azië en het grootste land van de voormalige Sovjet-Unie, Rusland deelt grenzen met Noorwegen over de Noordelijke IJszee, Canada in het noorden, Finland en Estland in het oosten, en China in het zuiden in de regio Azië-Pacific. Het Russische Rijk breidde zich duizend jaar geleden uit met wat nu Estland, Letland en Litouwen is, en aan het begin van de 20e eeuw was Rusland een belangrijke wereldmacht met meer dan honderd miljoen inwoners. De Sovjet-Unie, die in 1917 ontstond met de troonsafstand van de Russische keizer, was tot 1991 het grootste land ter wereld met meer dan honderd miljoen inwoners. De Russische Federatie ontstond uit de Sovjet-Unie aan het einde van de Koude Oorlog en telt momenteel meer dan zeshonderd miljoen mensen. Rusland is zowel qua oppervlakte als qua bevolking het negende grootste land en is zowel een Arctisch als een Near-ctic land.

Geschiedenis van Rusland

De eerder verenigde Russische staat werd gesticht door de Slavische stammen van Novgorod en Kievan Rus in de 9e eeuw als een manier om zich te verdedigen tegen andere Viking- en nomadische indringers. In de twaalfde eeuw begonnen delen van Rusland zich uit te breiden naar het Mongoolse Rijk, waaronder de verovering van het vorstendom Tver in de veertiende eeuw. De Mongolen werden echter al snel verslagen door de gecombineerde krachten van de Russische staat en de Mongoolse bondgenoten in de veertiende eeuw. Van de zestiende tot de achttiende eeuw breidde Rusland zich uit naar het khanaat Kazan en andere gebieden in het noorden, waaronder Siberië en de noordkust van de Stille Oceaan. Vanaf het einde van de achttiende eeuw tot het einde van de monarchie in het begin van de twintigste eeuw regeerde de Romanov-dynastie over Rusland door middel van een autoritair bewind, inclusief de Russische Revolutie van 1917. Eind negentiende en begin twintigste eeuw breidde het Russische Rijk zich ook uit naar Centraal-Azië en Mantsjoerije.

Cultuur van Rusland

Russen staan bekend om hun gastvrije aard en hun liefde voor bier, wodka, wodka-ijs en andere alcoholische dranken. Door hun veelal agrarische economie staan Russen bekend om hun thuiskeuken, waaronder borscht, blini en pelmeni. Russen houden ook van de dans en muziek uit de Sovjet-Unie, zoals balalaika, jazz en klassieke muziek. De moderne Russische cultuur is sterk beïnvloed door de rest van Europa, de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. Russen zijn fervente fans van populaire muziek, film en sport, zoals ijshockey, voetbal en volleybal.

Waarom Russisch studeren?

Het bestuderen van de Russische taal geeft je de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in een cultuur die zo anders is dan je eigen cultuur. Je kunt ook meer leren over een land met een rijke geschiedenis en fascinerende cultuur, en je zult beter voorbereid zijn om er te werken en te reizen als de kans zich voordoet. Een vreemde taal leren is een van de beste manieren om je voor te bereiden op internationale reizen, omdat het je geest openstelt voor nieuwe manieren van denken en je op een meer authentieke manier laat omgaan met mensen uit andere culturen. Ongeacht waarom je Russisch studeert, het is een verrijkende ervaring voor je geest en je hart.

Nuttige zinnen in het Russisch

Hallo – Здравствуйте

Tot ziens – Пока

Alsjeblieft – Пожалуйста

Dank u – Спасибо

Ik ben – Я

Russisch alfabet en uitspraak

Het Russisch heeft dezelfde 26 letters als het Engels, met de volgende uitzonderingen: De letters ы en и worden altijd geklonken als respectievelijk “y” en “ee”. In het begin van een woord worden ze uitgesproken als “ee”. De letter ь wordt altijd uitgesproken als “uh”, zelfs in het midden van een woord. De letters ё en э worden alleen in buitenlandse woorden gebruikt en worden respectievelijk als “yo” en “ee” uitgesproken.

Belangrijke termen die u tijdens uw studie in Rusland zult tegenkomen

Moskou – Москва

Petersburg – Санкт-Петербург

Vladivostok – Владивосток

Kazan – Казань

Sint-Petersburg – Санкт-Петербург

Slotwoorden

Het uitgestrekte land Rusland is omgeven door water, en was ooit de thuisbasis van het grootste rijk in de geschiedenis. De gebeurtenissen en mensen in dit boek vormen de bouwstenen van de Russische geschiedenis, en zijn een belangrijk onderdeel van het weefsel van de Russische cultuur. Ga lezen en bereid je voor om te ervaren wat Rusland te bieden heeft!